Waarom stemmen als het toch vals blijft (blog nr. 6 / maart 2017)

 

Op 15 maart worden we weer geacht op te komen draven voor de verkiezingen in Nederland. Met 3 stellingen ga ik proberen uit te leggen waarom ik niet ga stemmen.

  1. Waarom zou ik moeten kiezen voor de minst slechte? De merendeel van de politici is  in mijn ogen onbetrouwbaar, incompetent, verwaand en oneerlijk. Bovendien ken ik ze niet en heb ik geen idee met wie ik te maken heb. Voor de verkiezingen beloven ze van alles wat goed is voor de mij (ontlasting) en erna doen ze het tegenovergestelde (belastingen). Toch krijg ik na de verkiezingen nooit een bruine enveloppe (ontlasting) maar altijd weer een blauwe (belasting). Het is al 200 jaar hetzelfde liedje in Nederland en het zal op deze manier nooit veranderen.
  2. Waarom zou ik mijn stem weggeven aan een ander. Ik vind dat je daarna niet meer mee mag praten. Je hebt je stem weggegeven aan iemand anders en dan ben je je stem kwijt geraakt. En als je niet kunt spreken ben je, zoals ze dat noemen: stom. Helaas niet doofstom, want je kunt nog steeds horen hoe je in de maling wordt genomen. Vaak wordt het tegenovergestelde beweerd, maar volgens mij klopt dit niet.
  3. Waarom zou en slaaf stemmen op de minst slechte slavendrijver. Hij is en blijft en een slaaf. Waarom zou hij niet kiezen om geen slaaf te zijn en dus niemand boven zich te dulden die hem klein houd. Ik ben liever een vrij mens, die zelf bepaald wat hij doet en wat goed is voor hem en alle andere mensen is. Pas dan ben je, in mijn ogen een echt vrij en soeverein mens en heb je geen (mis)leider meer nodig.

Stel je voor, er zijn verkiezingen en niemand komt opdagen…………….

Wat een wondere wereld…………
Veel wijsheid deze maand en wees niet teveel ontstemd.

Blogmatser

Eerdere blogs zijn te lezen op de pagina De Blogs

Tags:
About Author: krino